{ "title": "Göbekte Morarma", "image": "https://www.morarma.com/images/Gobekte-Morarma-23514.jpg", "date": "19.01.2024 06:17:50", "author": "Canan", "article": [ { "article": "
Göbekte morarma, toplumda 40 yaştan sonra sık görülen sağlık sorunudur. Göbekte morarma bayanlarda daha çok oluşur. Karın içindeki epigastrik ve periumbilikal kısmın iç organda zarar görmesi ile göbekte morarma oluşur. Karın yüzeyindeki mukozanın mor renk olması ile şişlik oluşur. Karın bölgesinde morarma olan yer büyük veya küçük olur. Göbeğin herhangi bir bölgesinde morarma olur. Karın kısmında kılcal damarın sıkışmasıyla kan dolaşımı yavaşlar ve göbekte morarma meydana gelir. Morarma olan bölgenin etrafında kızarıklık ve kaşıntı oluşur. Doğum yapan bayanda göbekte morarma devamlı olur. Morarma oluşan bölge kişide korku ve panik etkisi uyandırır. Göbekte morarma kalıcı hastalık veya geçici durum olabilir. Ciddi kanser hastalığın başlangıcına da neden olabilir. Morarmanın kendiliğinden geçmesi beklenmemelidir. Mutlaka doktora gidilmelidir.

Göbekte morarma belirtileri nelerdir?
Göbekte morarma neden olur?
Göbekte morarma tedavisi nasıl yapılır?

Hastaya Doktor kontrolünde göbekte oluşan morluğun nedeni için tomografi filmi çekilir. Karın bölgesine röntgen filmi çekilir. Bağırsak tahlili, kan tahlili ve hormon ölçümü yapılır. Ultrason sonucuna göre hastalığın nedeni belirlenir. Mikroskop ile bağırsak hareketi izlenir. Göbek içinde kolon kanseri ve göbek kanseri oluşmuşsa ameliyat tedavisi yapılır. Göbekte morarma darbe veya enfeksiyona bağlı ise ilaç ve krem tedavisi kullanılır.
" } ] }