{ "title": "Genital Bölgede Morarma", "image": "https://www.morarma.com/images/Genital-Bolgede-Morarma-84919.jpg", "date": "21.01.2024 22:23:31", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Genital Bölgede Morarma, Genital bölge, kadın üreme organı yani genital organlar dışta yer alan kısmı ve içte yer alan kısmı olarak ikiye ayrılır. İçte bulunan genital organlar kadın iskeletinde bacağın hemen üst kısmında bulunan legend kemiği ve bel kemiği tarafından meydana gelen kemik uç kısmının Latince pelvis olarak adlandırılan kısmın içerisinde koruma altına alınmaktadır. Bayanlarda yüzdesi dilimde %75'inden fazla sıklıkla görülmekte olan vajinal mantar enfeksiyonları, bütün yaşlarda oluşum gösterebilir. Genital bölge temizliği özellikle dikkat edilmesi gereken hassas yapıya sahip kısımlardır.

Genital bölgede morarma genel olarak, hassas olan bu bölgenin dış etkenlere karşı korunmasız olmasıyla kendini gösterir. Genital bölgede morarma oluşumunu etkileyen etkenler arasında mantar enfeksiyonu önemli bir rol oynar. Mantar enfeksiyonu bayanlara dışarıdan genital bölgeye bulaşan enfeksiyon olmamaktadır. Normal olarak vajinal vajinal kısmı enfeksiyonlara karşı korumakta olan laktobasil olarak adlandırılan iyi huylu mikroorganizmaların sayısı azaldığında vajinal kısmın direncini oluşturan asidik pH bozularak normal olan florada daha az sayıda mantar oluşturarak çoğalır. Bu sayede bu enfeksiyon hastalık yaparak genital bölgede morarma oluşturur. Bunun haricinde cinsel ilişki esnasında hijyenik olmayan lavabodan ya da havuzdan da bulaşabilir. Bağışıklık sisteminin bozulmasıyla ve bağışıklık sisteminin direncinin düşmesiyle mantar enfeksiyonu meydana gelebilir. Geniş spektrumlu antibiyotik ilaçların kullanımında ya da hamilelikte bağışıklık sistemine baskı oluştuğu için mantar enfeksiyonu daha sık görülür böylelikle genital bölgede kısmı olarak morarma kendini gösterebilir.

Genital bölgede morarma oluşumunun önüne geçebilmek için genital bölge kesinlikle temiz tutulmalı, pamuklu iç çamaşırları giyilmeli ve dar kıyafetler yerine geniş olan kıyafetlerin kullanılması gerekmektedir. Kullanılan iç çamaşırları yıkanırken yüksek derecede yıkanmalı ve yıkanıp kurutulduktan sonra ütülenmelidir. Böylelikle temiz olan çamaşırlar genital bölgeyi temiz tutacak ve genital bölgede enfeksiyona bağlı olarak oluşan bölgesel morarmaların önüne geçecektir. Vajinal bölgeye cinsel ilişki sırasında kullanımı sağlanan parfümlü yıkama jelleri, kokulu prezervatif kullanılması ya da uzun süre ped kullanımı alerjik etki oluşturarak mantar oluşumuna neden olur. Genital bölgede morarma oluşumunu engellemek için genital bölgenin temizliği iyi yapılmalı ve genital bölgede morarmaya neden olacak enfeksiyonların bu sayede en aza indirilmesi fayda sağlayacaktır.
" } ] }